Λογότυπο του Πέτρα και Φως στη Σίφνο

Τοποθεσία

Η θέση του

Πέτρα & Φως

Στο δρόμο για το Κάστρο, "σκαρφαλωμένο" στο βράχο, βρίσκεται το Petra και Fos, απόλυτα ενσωματωμένο στο σιφνέικο τοπίο και χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Το συγκρότημα απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια, από το κέντρο του γραφικού Κάστρου και 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Η στάση του λεωφορείου απέχει 250 μέτρα απο το συγκρότημα.

Η γύρω περιοχή στο Πέτρα και Φως

Η θέση μας στον χάρτη

Αποστάσεις

  • Κάστρο: 1,3km
  • Σεράλια (παραλία): 1,4km
  • Απολλωνία: 2,3km
  • Καμάρες (λιμάνι): 7,5km
  • Αρτεμώνας: 3,1km

Ένας πανέμορφος οικισμός

Το Κάστρο της Σίφνου

Το Κάστρο είναι μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές περιοχές της Σίφνου. Όπως δηλώνει το όνομα του οικισμού, υπήρξε το οχυρό και παράλληλα η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Πλέον, το Κάστρο κατοικείται από μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν φροντίσει να διατηρηθεί η γραφικότητα του τοπίου με τα ξύλινα μπαλκόνια, τις πλακόστρωτες στοές και τα στενά σοκάκια. Μπορείτε να κάνετε το γύρο του Κάστρου μέσα από τα όμορφα σοκάκια του, για να θαυμάσετε τα αρχαία τείχη που διατηρούνται αλλά και τη θέα στο καταγάλανο Αιγαίο και στο "κουκλίστικο" εκκλησάκι των 7 Μαρτύρων.

Στο Κάστρο βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου, το οποίο αξίζει να επισκευτείτε. Επίσης λειτουργούν ταβερνάκια, café- bars με ψαγμένα κοκτέιλς και λίγα εμπορικά καταστήματα.

Τις βουτιές σας μπορείτε να τις κάνετε στην παραλία της Σεράλιας στην οποία συνδυάζονται η αμμουδιά και τα βότσαλα, ενώ για τους πιο τολμηρούς τα βράχια στους 7 Μάρτυρες είναι ιδανικά.

Ο οικισμός Κάστρο στη Σίφνο
Ο οικισμός Κάστρο στη Σίφνο
Ο οικισμός Κάστρο στη Σίφνο
Ο οικισμός Κάστρο στη Σίφνο