Το Κάστρο είναι μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές περιοχές της Σίφνου. Όπως δηλώνει το όνομα του οικισμού, υπήρξε το οχυρό και παράλληλα η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Πλέον, το Κάστρο κατοικείται από μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν φροντίσει να διατηρηθεί η γραφικότητα του τοπίου με τα ξύλινα μπαλκόνια, τις πλακόστρωτες στοές, και τα στενά σοκάκια. Εκμεταλλευόμενοι την διαμονή σας στον οικισμό, μπορείτε να κάνετε το γύρο του Κάστρου μέσα από τα όμορφα σοκάκια του, για να θαυμάσετε τα τείχη του οχυρού που διατηρούνται αλλά και τη θέα στο καταγάλανο Αιγαίο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου, που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά και τα διάσπαρτα γραφικά εκκλησάκια του οικισμού. Στο Κάστρο λειτουργούν ταβερνάκια και café- bars, όπου μπορείτε να ζήσετε υπέροχες στιγμές διασκέδασης, αποτυπώνοντας στη μνήμη σας τις απαράμιλλες εικόνες που σας προσφέρει το τοπίο.

Η Σίφνος είναι ένα πανέμορφο, φιλόξενο και ασφαλές νησί, κατάλληλο για κάθε τύπο διακοπών. Η φύση την έχει προικίσει με υπέροχες, ρηχές παραλίες όπου τα νερά είναι κρυστάλλινα. Πολλές από αυτές, δίκαια έχουν πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μπλε σημαία. Όσο για τη διασκέδαση, η ζωή δε σταματά ποτέ σε αυτό το νησί: από τα beach bars, τα café, τα παραδοσιακά ταβερνάκια με την τοπική κουζίνα και το υπέροχο φαγητό έως την νυχτερινή ζωή στα bars και τα clubs.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

Υπεραστικός αριθμός κλήσης:+0030
Δήμος Σίφνου: 22840-31345,31110,32388
Αστυνομία Σίφνου: 22840-31210
Λιμεναρχείο: 22840-33617
Περιφερειακό Ιατρείο: 22840-31315
Ταχυδρομείο: 22840-31329

Petra kai Fos Studios | Sifnos